Vægttab

8 måneder siden |  0 comments  |  Den sunde kropVi kan ikke komme uden om, at vi lever i en tid, hvor vi ikke behøver at bevæge os særlig meget for at nå vores daglige ærinder. Når vi skal ud og handle, tager vi bilen i stedet for cyklen. Når vi skal op på 4. sal, tager vi elevatoren i stedet for trappen. Orker vi ikke at lave mad efter en lang arbejdsdag, bestiller vi bare takeaway lige til døren.

Vi lever et bekvemmeligt liv, og derfor bliver flere og flere af os overvægtige. Vi ved dog alle sammen, at overvægt er usundt. Vægttab er ikke nødvendigvis svært, men det er heller ikke der, at problemet ligger. Den største udfordring ligger i at beholde vægttabet og ikke at falde tilbage i gamle, usunde vaner.

Hvordan taber jeg mig?


Gå en tur i den nærmeste boghandler og gå hen til afdelingen for bøger om sundhed og personlig pleje. Her bugner reolerne med bøger, som påstår, at de har alle svarene til, hvordan du taber alle de kilo du vil, og hvordan du beholder vægttabet.

Nogle siger, du skal spise mindre og træne mere for at opnå success. Andre siger, at du skal minimere dit fedtindtag, og så er der nogle, som hævder, du kan tabe dig, alt det du vil, ved at skære kulhydrater fra din kost. Men hvem skal du lytte til?

Sandheden er, at der ikke findes én løsning, der passer til alle. Hvad der virker for din veninde, virker ikke nødvendigvis for dig, fordi vores kroppe reagerer forskelligt på forskellige fødevarer. Denne reaktion afhænger af genetik og andre helbredsmæssige faktorer, som du ikke kan styre.

For at finde ud af hvad der fungerer for dig, skal du investere tid, tålmodighed, engagement og være villig til at eksperimentere med forskellige metoder til vægttab. Vær ikke ked af det, hvis noget ikke virker for dig. Det er nemlig bedre, at du bruger tid på at finde en vægttabsmetode, som du er virkelig glad for, og som du synes virker, for det øger sandsynligheden for, at du holder dig til metoden fremadrettet. Læs mere om vægttab, krop og sundhed hos Doc24.

Hvordan beholder jeg motivationen?


Permanent vægttab kræver, at du foretager sunde ændringer til din livsstil og kost. Derfor er det vigtigt, du forbliver motiveret, så du har overskud til at lave disse sunde ændringer og leve efter dem. For at fastholde motivationen kan du for eksempel finde støtte hos ligesindede.

Du er ikke den eneste, der prøver at tabe sig, og social støtte kan betyde rigtig meget, når du skal foretage store ændringer i dit liv. Du kan eksempelvis søge støtte hos familie og venner eller i Facebook-grupper.

En anden måde til at fastholde motivation er ved at tage vægttabet stille og roligt. Det ser måske flot ud, når du står på badevægten, men taber du dig for hurtigt, går det ud over din krop og dit hoved. For stort og hurtigt vægttab kan få dig til at føle dig dvask, udmattet og syg. Derfor er det bedre, du sigter efter at tabe ca. 1 kilo om ugen, så du taber fedt og ikke muskler.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

4 tips til hvordan du får overskud til en sund hverdag

De fleste af os vil gerne gøre vores hverdag lidt sundere, end den er lige nu. Men de fleste lever samtidig i en travl hverdag, hvor der ikke er meget overskud til at få den sunde kost og motionen ind i hverdagen. Men det kan lade sig gøre, og vi har...

read more
  • (0)

Tre alternative behandlingsformer der hjælper dig med at slippe af med hudsygdomme

Lider du af en hudsygdom, er du sikkert altid på jagt efter en måde at få den til at gå væk eller blive mindre irriterende. Det gælder helt sikkert også, hvis du lider af forkølelsessår. Det er rigtig irriterende og generende, at du får et sår. Ofte...

read more
  • (0)

5 tips til at holde din krop sund

De fleste forsøger i et eller andet omfang at leve et sundt liv. Der kan dog være mange forskellige meninger om, hvad et sund liv egentligt taget er, og endvidere kan der være et væld af metoder til at realisere en sund levestil. Derfor er det altid...

read more
  • (0)