balance

Vi lever i en tid, hvor der er et kæmpe fokus på sundhed. Kost, motion og mindfulness fylder på sociale medier, i bladende, på blogs og på hylderne i boghandleren. Det er næsten ikke til at komme uden om – og det skal du heller ikke.

Dog kan der til tider være en heftig vægt på én af områderne. Der kan være du træner en hel masse og spiser, hvad der passer dig. Eller du mediterer hver dag, men ikke får pulsen op. Det er vigtigt at skabe balance og harmoni mellem alle tre – og så skal du selvfølgelig også slappe af og ikke være alt for striks hele tiden.

Tag et smut forbi den lokale akupunktør

Det kan virke lidt skræmmende med alle de nåle, men det er en enormt effektiv behandlingsform. Behandlingen skræddersys til netop dine behov, og der er ikke noget, som akupunktur ikke kan hjælpe med – både psykisk og fysisk.

Er det tankemylderet, som er svært at få under kontrol eller er det knæet, som driller, når du træner? Mangler du et lille skub til fordøjelsen eller en ordentlig omgang detox?

Du kan finde hjælp, til lige hvad ud har brug for.

Hvil kroppen

Det er vigtigt at restituere kroppen og få masseret de ømme muskler. Når pulsen har været oppe, skal den også ned igen. Hvis ikke kroppen får ro, vil den blive holdt i et konstant stressniveau, som ikke er hensigtsfuldt i længden.

Sørg for at strække godt ud efter din træning – eller bare en god gåtur i det grønne. Massér musklerne med en effektiv foam roller og få syren arbejdet ud, så kroppen slapper af igen. Læg dig på gulvet og slap af fra hoved til tå.

Spis intuitivt

Der er mange, mange måder at spise på, og det er knald svært at få styr på dem alle sammen. Mange af kostrådene har det endda med at modsige hinanden, så det er næsten umuligt at navigere i. Derfor skal du i stedet sørge for at mærke efter i dig selv. Prøv en kostvejledning af og se, hvordan det føles for dig. Får du mere eller mindre energi? Tag et råd hist og her, og sammensæt den kost, der passer bedst til dig.

Akupunktøren har som oftest et godt råd til, hvilke vitaminer og mineraler du har godt af, og hvor du skal få dem fra. Du får derfor lidt inspiration til evt. frugter og grøntsager, som du skal tage med i din kost.

Vær mindful på din måde

Meditér, gå en tur eller kig ud af vinduet i fem minutter. Du behøver ikke begive dig ud i det helt store ræs, for at indføre lidt mindfulness i din dag. Det er bare vigtigt, at du ikke kun fokuserer på den fysiske træning og ikke har sindet med i overvejelserne.

Hvis du har lyst, kan du indføre det i din allerede fastlagte rutine. Du kan være mindful, når du løfter dine kettle bells, strækker ud på måtten eller på vejen hjem fra træningscenteret.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *