Vi kan alle risikere at indtage et for lavt indhold af protein. Hvad enten du er et aktivt menneske, som træner meget, eller om du er mere moderat aktiv, kan det være svært at spise en varieret kost med et tilstrækkeligt højt indhold af protein. Især hvis du ikke bryder dig særligt godt om kød.

Protein er en meget vigtig byggesten i din krop. De forskellige aminosyrer, som protein består af, er nødvendig for din sundhed og for dit generelle velbefindende. Er du i tvivl, om du indtager nok protein, kan proteinpulver være et glimrende supplement til din daglige kost.

Proteinpulver er ikke kun til pumpede fyre

Vi vil starte med at aflive myten om, at proteinpulver kun henvender sig til pumpede fyre, som gerne vil have endnu større muskler. Det er korrekt, at proteinpulver bruges af mange, der dyrker styrketræning, da det kan have en effektiv virkning på at øge muskelmassen. Men der er også rigtig mange, der bruger det i deres daglige madlavning med det simple formål at få en sundere og flottere krop.

Er du i tvivl, om du indtager nok protein, kan proteinpulver derfor også være vejen frem for dig til at få en sundere krop. Vil du gerne prøve det, kan du med fordel tage et kig på en af landets førende forhandlere Myprotein. Anvend en Myprotein rabatkode for at få produkterne til en fornuftig pris.

Brug det i madlavningen

Proteinpulver tåler opvarmning, og det er derfor ideelt at bruge i din madlavning. På den måde sikrer du, at du får et varieret og sundt sammensat måltid. Tilsæt eventuelt et strejf proteinpulver i dine pandekager, så de bliver ekstra sunde, eller lav en smoothie med proteinpulver til dit daglige morgenmåltid. Begge dele vil kickstarte din dag og give dig et ekstra skud energi.

Inviter eventuelt din træningsmakker over til en omgang proteinpandekager inden træning. Så får i både det sundhedsmæssige og det sociale aspekt dækket. Husk altid at tjekke anbefalingerne for dosering, inden du anvender dit proteinpulver i din madlavning eller som regulært kosttilskud.

Lad det ikke erstatte almindelig kost

Det er meget vigtigt at pointere, at proteinpulver ikke kan erstatte en sund og varieret kost. Det gælder ikke for et reelt måltid, men det kan være et godt supplement til et måltid. Det er essentielt at huske på, at proteinpulver er et kosttilskud såvel som vitaminpiller eller fiskeolie. Selvom du tager en vitaminpille dagligt, spiser du jo også stadig frugt og grøntsager og får en masse forskellige vitaminer derfra. Det samme gør sig gældende med proteinpulver.

Anvend proteinpulver under din slankekur

Det er rigtigt, at en kost med et højt niveau af protein kan hjælpe dig med at gå ned i vægt. Protein giver dig en øget mæthedsfornemmelse, og det er derfor nemmere for dig at indtage mindre måltider og at undgå usunde mellemmåltider. Du kan med fordel anvende proteinpulver i din madlavning, når du er på kur. Det vil give dig et øget indtag af protein, og du vil holde dig mæt i længere tid.

Men det er vigtigt at huske på, at proteinpulver i sig selv ikke er nogen mirakelkur. Vil du ned i vægt er det stadig det samlede indtag, der tæller. Indtager du færre kalorier, end du indtager i det store hele, vil du tabe dig. Læs mere om proteinpulvers effekt under slankekure i en artikel fra Samvirke.

Styrker de ældres helbred

Især mange ældre kan have gavn af at indtage proteinpulver som et supplement til deres kost. I takt med at alderen stiger, har appetitten nemlig en tendens til at forsvinde. Og når appetitten ikke er stor, kan det være ekstra svært at spise en proteinrig kost. Når de ældre ikke får tilstrækkelig med protein, kan det resultere i, at deres muskelmasse svinder og deres fysiske skrøbelighed bliver dermed større.

Proteinpulver bruges blandt andet på de danske sygehuse for at sikre, at ældre eller andre svagelige får en passende mængde protein. For som alle andre kan de heller ikke undvære en af kroppens vigtigste byggesten.

Brug det med omtanke

For meget og for lidt må være devisen, når vi taler om din optagelse af protein. Det kan være en rigtig god ide at supplere din kost med protein, men niveauet skal tilpasses dit øvrige indtag. Ligesom det ikke er sundt at indtage for lidt protein, er det nemlig heller ikke sundt at indtage for meget protein. Find den rette balance, så din krop også kommer i balance. Du kan blive klogere på, hvor stort dit daglige indtag af protein og andre næringsstoffer bør være på Sundhedsguiden.

Hvis du gerne vil eksperimentere med proteinpulver og opleve dets effekt på din egen krop, kan du finde mange forskellige varianter hos Myprotein. Klik her for at få en rabatkode til Myproteins produkter.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *