øretermometer

Det er altid en god idé at have et øretermometer liggende i sit hus. Uanset om man er en familie med børn eller bare bor alene, kan det pludseligt blive nødvendigt at kunne måle ens kropstemperatur. Hvis man pludselig får feber, skal man bruge et øretermometer til at tjekke om ens kropstemperatur er faretruende høj. Mange kan dog måske nikke genkende til, at det ikke bare sådan lige er til at finde et godt og fornuftigt øretermometer. Derfor bliver der jævnligt udført diverse test af de nuværende produkter på markedet.

Et godt øretermometer til prisen

De findes mange forskellige produkter på markedet, som alle sammen kan noget godt. Nogle har flere fordele end andre. Der er dog nogle funktioner, som man med fordel kan kigge efter, hvis man skal have sig et nyt øretermometer. For de fleste vil det mest brugbare være et multifunktionelt termometer, som kan bruges af alle i husstanden. Det er ganske essentielt at termometeret kan måle temperaturen på få sekunder. Hvis man skal stå og vente flere minutter på at få temperaturen at vide, kan det være meget upraktisk at bruge. For mange kan det være en klar fordel, hvis termometeret også kan måle temperaturen på panden. Dette er særlig smart for familier med småbørn.

Et multifunktionelt termometer er kendetegnet ved at det også kan måle overflade temperaturer på væsker og genstande. Dermed får man flere forskellige funktioner i sit termometer. For mange vil det være en fordel, hvis termometeret siger en lyd, hvis temperaturen er for høj. På den måde er man ikke i tvivl om, om den målte temperatur er for høj eller lav. Det er desuden en fordel for mange, hvis termometeret er i stand til at lagre målinger. På den måde kan man holde øje med om temperaturen er faldende.

Infrarødt øretermometer

En ny type termometer, der alligevel har været på markedet i nogle år nu, men alligevel er moderne, er de infrarøde termometre. Disse findes i flere forskellige prisklasser, så alle kan være med. Fordelen ved denne form for termometer er at de ofte er mere præcise end andre typer. Man får dermed et meget præcist resultat. De infrarøde termometre er meget effektive, da de ofte kan måle temperaturen på blot et sekund. Dette er igen meget praktisk, så man ikke skal stå og vente på målingen i flere minutter.

De infrarøde termometre er særligt gode til småbørnsfamilier, da de kan bruges til alle i familien. Man skal ikke døje med små børn, der er bange for at få stukket ting i øret, hvis man bruger et infrarødt termometer. På mange modeller er der et stort display, som er nemt at aflæse og som viser temperaturen med en nøjagtighed på 0,2 grad. Denne type termometer er altså meget præcist. Mange af produkterne har desuden en hukommelse, som kan lagre op til 10 målinger. Dette er meget praktisk, hvis man skal holde øje med temperaturen over flere dage. De infrarøde termometre kan dog kun bruges i øret og ikke i panden.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *