De fleste har brug for deres skønhedssøvn. Hvis ikke for skønhedens skyld, så for sundhedens. Det er nemlig utroligt vigtigt, at man sørger for at få sovet, hvis man gerne vil leve et sundt og langt liv. Søvn bærer nemlig en bærende rolle, når det kommer til sundhed. Når man ligger trygt og godt i senge fra Wegot udskiller hjernen de affaldsstoffer, der er kommet til i løbet af en lang dag. Kroppen udskiller konstant affaldsstoffer, men det særlige ved hjernen er, at den kun gør det, når man sover. Men affaldsstofferne er ikke den eneste grund til, at god søvn er vigtig.

Når man sover tungt, bearbejder hjernen de indtryk og den viden, man har tilegnet sig i løbet af natten. Sørger man ikke for at få denne tunge søvn, vil det gå ud over hukommelsen. Samtidig betyder søvn, at man har overskuddet til at fokuserer. Når man er træt, vil man opleve, at man ikke har samme kreativitet, som hvis man er veludhvilet. Søvn modvirker også humørsvingninger, og sandsynligheden for, at man udvikler depression, er også lavere, hvis man får nok søvn.

God søvn kræver en god seng

Foruden de effekter, der står nævnt ovenfor, har søvn også indvirkning, når det kommer til dømmekraft, sexlyst, stress, vægt, immunforsvar og mange andre ting. Men hvis man ønsker en optimal søvn, forudsætter det en ordentlig seng. Så en god seng er altså at foretrække, når det kommer til en sund livsstil. Foruden at forhandle senge, har den føromtalte hjemmeside også et bredt udvalg af sofaer. Så hvis man vil bestille en sofa på nettet, kan man jo starte med at kigge dér. En god sofa er nemlig også at værdsætte. Det er jo oftest dér, man tilbringer tid med hygge om aftenen, men den kan selvfølgeligt også være ideel i andre sammenhænge. For eksempel i forhold til søvn.

En powernap kan også være sund

Nogle gange kan det ikke undgås, at man daser om på sofaen. Faktisk kan en powernap gøre underværker, så længe man bruger løsningen på en kontrolleret måde. Det kan være svært at stå i mod trangen til en lur. Især hvis man hen over dagen får smidt sig på sofaen. Og faktisk viser forskning, at man ikke nødvendigvis behøver at være så standhaftig. En god powernap kan nemlig være rigtig sund. Den kan øge intelligensen og gøre humøret bedre.

Når man tager en powernap, skal man blot sørge for, at man ikke falder i dyb REM-søvn. Dette vil nemlig virke mere trættende end opkvikkende. En halv times søvn kan derimod gøre underværker. Her bliver korttidshukommelsen nemlig renset, og den viden og de sanseindtryk, man vil møde resten af dagen, vil hjernen have lettere ved at bearbejde. Forskning viser også, at det mest optimale tidsrum for en lille morfar er mellem klokken et og tre om eftermiddagen. Og hvis man sørger for ikke at drikke koffein inden da, vil man uforstyrret kunne nyde en lille lur og vågne op helt frisk.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *