pas paa ryggen

1 år siden |  0 comments  |  Den sunde krop

Mange mødre oplever at få ondt i ryggen efter at have båret på en baby hele dagen. Det kan være hårdt og belastende for både ryg, skuldre og arme. Mange bærer også deres baby på hoften, som heller ikke er ergonomisk korrekt. Nogle dage kan det være svært at få en pause, fordi babyen har brug for ekstra tryghed, trøst og omsorg.

Men i stedet for at overbelaste din ryg, kan du i stedet bære din baby i en Ergobaby. Ergobaby er en bæresele designet i 2003 af Karen Frost med henblik på at give både mor og barn en optimal ergonomisk komfort. Ideen var, at få fordelt belastningen ud over skuldre og hofte, i stedet for kun ryggen, ved hjælp af stroppernes udformning. Med bæreselen kommer babyen også højt op at sidde, og jo højere oppe baby sidder, des mindre belastes din ryg. Ergobaby giver dig mulighed for at bære din baby i fire forskellige, ergonomisk korrekte stillinger, og den kan bruges til alle børn fra 3,2 kg til 15 kg.


Flere fordele ved en Ergobaby


Med bæreselen fra Ergobaby får du stor mobilitet mens du bærer den lille. Som mor savner man tit at have sine hænder og arme fri, men det kan du få din baby sidder i en bæresele – og det bedste er, at din baby stadig kan føle sig tryg og tæt på dig. Udover at baby fortsæt får nærhed og tryghed, bliver den også sansemotorisk stimuleret. Ja, faktisk får baby en langt højere stimulering i en bæresele fremfor en barnevogn eller skråstol, fordi den er med når du sætter dig ned, rejser dig op, bukker dig forover, stopper op, osv.

Mens babyen er helt lille er det beroligende for den at sidde i bæreselen, fordi den kan være helt tæt på mor eller far, og høre de lyde og genkende de bevægelser, som fra den lå inde i maven. Babyen har brug for nærhed, og berøring er lige så vigtigt for babyens trivsel som mad og søvn. Undersøgelser har ligeledes vist, at børn der bliver båret i mindst halvanden time om dagen, græder markant mindre end andre børn.

Babyen skal også stimuleres alene


Selvom vi gerne vil være tæt med vores babyer hele tiden, så har de også godt af at ligge alene på gulvet og være aktive, og lære sig selv at kende fysisk og mentalt. Her kan de styrke deres motorik og øve sig i at løfte hovedet. Det giver dem også stabilitet i deres arme og ryg, når de ligger på et fladt underlag og selv kan være aktive.

Så du kan altså som mor få nogle gode pauser og aflaste din ryg, ved at bære din baby i en god, ergonomisk bæresele og derved samtidig få mere frihed og mobilitet. Eller du kan selv ligge med benene oppe mens baby ligger på et tæppe og styrker sine muskler, motorik og stabilitet.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Det skal du gøre for at tabe dig – og for at beholde vægttabet

Vi kan ikke komme uden om, at vi lever i en tid, hvor vi ikke behøver at bevæge os særlig meget for at nå vores daglige ærinder. Når vi skal ud og handle, tager vi bilen i stedet for cyklen. Når vi skal op på 4. sal, tager vi elevatoren i stedet fo...

read more
  • (0)

4 tips til hvordan du får overskud til en sund hverdag

De fleste af os vil gerne gøre vores hverdag lidt sundere, end den er lige nu. Men de fleste lever samtidig i en travl hverdag, hvor der ikke er meget overskud til at få den sunde kost og motionen ind i hverdagen. Men det kan lade sig gøre, og vi har...

read more
  • (0)

Tre alternative behandlingsformer der hjælper dig med at slippe af med hudsygdomme

Lider du af en hudsygdom, er du sikkert altid på jagt efter en måde at få den til at gå væk eller blive mindre irriterende. Det gælder helt sikkert også, hvis du lider af forkølelsessår. Det er rigtig irriterende og generende, at du får et sår. Ofte...

read more
  • (0)