Hest i skov

1 år siden |  0 comments  |  Den sunde krop

Hvis man dyrker en sport, er passioneret omkring denne og dyrker den meget ofte, vil man kunne risikere på et eller andet tidspunkt blive mødt af en skade i forbindelse med sin sportsgren. Det skyldes simpelthen, at hvis man står eller sidder i den samme positur eller laver den samme bevægelse mange timer i træk, vil kroppen på et tidspunkt blive træt og slidt, og derfor kan man få ondt i knæene eller ryggen.

Mange oplever det også i forbindelse med deres job, men det er mest almindeligt, når man dyrker en sportsgren eller lignende, da det gerne er en fast bevægelse i stedet for blot en fast position. Man vil særligt opleve dette, hvis det er en ny sportsgren eller, hvis man over en længere periode dyrker sporten meget intensivt, og derfor på en måde får overbelastet sin krop.

Mange vil opleve dette problem i forbindelse med ridning, hvor man både vil føle smerte i forbindelse med at skulle sidde på en speciel måde mange timer i træk, men hvor man samtidig også er i bevægelse, og dermed også bliver træt og øm i kroppen af dette. Heldigvis er der råd og hente, og det er virkeligheden gældende uanset, hvilken sportsgren man dyrker. Det er utrolig vigtigt, at man anskaffer sig udstyr af virkelig god kvalitet.

I forhold til rideudstyr eller andet sports tilbehør handler det nemlig ikke om at have det rigtige mærke, fordi der er en særlig prestige forbundet med tøj eller sko af god kvalitet. Her handler det om, at det er vigtigt at have noget, der kan holde længe, men som fortsat også har komforten i fokus for rytteren såvel som hesten. Hvis ikke man har en god saddel kan man komme til at få varige men, og det er særligt ryggen, der er udsat.

At købe en ordentlig sadel er en investering i helbredet


Desværre vil det ofte koste lidt at få fat i udstyr af god kvalitet, hvilket kan få folk til at købe det billigere, men også dårligere, alternativ. Det er vigtigt at huske på, at en ordentlig sadel af god kvalitet først og fremmest vil holde i længere tid end en dårlig sadel af dårlig kvalitet. Derudover er det også en investering i ens helbred, da man trods alt hellere betaler lidt ekstra for en god sadel end at skulle leve med smerter i ryggen resten af livet.

Giv dig god tid og find den rigtige sadel


Der findes utrolig mange sadler, og det kan derfor også være svært at finde den rigtige. Først er det vigtigt, at man finder ud af hvilken type sadel man skal bruge. Herefter er det også vigtigt at have sparet lidt penge op, så man du er sikker på, at du kan købe en af de gode sadler. Til sidst må man også begynde at undersøge hvilke mærker, der får gode anmeldelser.  Et godt eksempel er for eksempel at vælge at bruge lidt ekstra og få en af de gode Equipe sadler. På den måde vil din ryg have det godt, også i fremtiden, for du kommer til at bruge mange timer imens du rider på din nye sadel og så er det de ekstra penge værd. Din ryg vil takke dig.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Du kan få en sundere livsstil med en saftpresser

Der er tradition for, at salget af grøntsager forøges kraftigt i månederne lige efter jul og nytår. Januar og februar står altså i sundhedens tegn hos rigtig mange familie. Dette skyldes primært, at de fleste har levet meget usundt og inaktivt i hele...

read more
  • (0)

Pas godt på din ryg når du bærer rundt på de små

Mange mødre oplever at få ondt i ryggen efter at have båret på en baby hele dagen. Det kan være hårdt og belastende for både ryg, skuldre og arme. Mange bærer også deres baby på hoften, som heller ikke er ergonomisk korrekt. Nogle dage kan det være s...

read more
  • (0)

Få en mere ret holdning og bliv bedre tilpas med shapewear

Oplever du problemer med smerter, fordi du har dårlig kropsholdning? Der er desværre mange danskere der møder den udfordring hver dag. En sund og stærk krop er centralt for din livskvalitet, og derfor skal du passe på din krop, og det gør du eksempel...

read more
  • (0)