Pas på ryggen

1 år siden |  0 comments  |  Hverdagen

Rygproblemer hos børn ses knap så hyppigt, som det gør hos voksne. Men antallet af børn med rygsmerter er stigende. Mere end 700.000 danskere lider i dag af rygproblemer og en ny forskning viser, at vi allerede bliver ramt i en tidligere alder, end vi troede.

Teorien var at folk først fik ondt i ryggen, efter de var startet på arbejdsmarkedet. Men det viser sig at rygsmerterne allerede stammer fra tidligere i livet, nemlig mens man er ung. Det viser sig også at de børn og unge, som lider af rygsmerter har langt større risiko for at få yderligere og mere alvorligt rygbesvær, når de så bliver ældre. Undersøgelser viser at 6 ud af 10 børn og unge går rundt og døjer med rygproblemer.

Én af årsagerne til børns rygsmerter, er forkert valg af skoletasker. Med en rygsæk i forkert størrelse eller med de forkerte indstillinger, kan være meget skadeligt for dine børns ryg. Det er derfor vigtigt at du sikrer dig at købe en skoletaske der passer til børnenes ryg, på den måde forebygger du eventuelle rygsmerter der kunne opstå.

Valg af skoletaske


Der er flere ting du skal være opmærksom på når der skal vælges skoletaske til dit barn. En skoletaske skal ikke bare købes blot fordi der er fede Batman eller Disney motiver på. Det er vigtigt at du finder en taske, der passer til dit barn hvad angår pasform og størrelse. Gå derfor efter at finde en skoletaske der ikke vejer for meget.

Vælg en rygsæk frem for en skuldertaske. En rygsæk fordeler nemlig vægten bedre på barnets ryg end en skuldertaske vil gøre.

En ting du bør være opmærksom på, er at skoletasken passer til barnets ryg. Sørg for at tasken ikke er bredere end barnets ryg, find i stedet en skoletaske som er mindre i vidden som barnet er.

En anden ting du skal sørge for at gå efter, er at finde en taske med stropper som sidder tæt på halsen. Dit barn skal altså ikke have en rygsæk med stroppe hængende ud over sine skuldre. For at få den optimale støtte skal stropperne sidde så tæt på halsen som muligt. Skoletasken skal desuden kunne indstilles, således at den sidder tæt på dit barns ryg. Tasken skal sidde midt på barnet ryg, så bunden af tasken ikke går ned over halebenet, men sidder på lænden og støtter.

Flere gode råd


Skoletaskens funktion er også vigtig at tænke på. En skoletaske skal bruges til skole og en sportsrygsæk skal bruges til sport og fritid. Ikke omvendt. Skoletasker er designet til at børn kan have bøger og lignende liggende i tasken, som kan læne sig op af ryggen. Det kan en sportstaske ikke nødvendigvis.

Desuden bør børn i skolestartsalderen, have tasker som er designet netop til denne aldersgruppe. De bør ikke gå med modetasker eller sportslignende rygsække som mange unge og voksne bruger.

Børn har brug for en ordentlig skoletaske var starten. En der både er nem at indrette og som støtter ryggen godt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan kan du få en sundere og mere velbalanceret hverdag

I dagens Danmark skal der ikke meget til før at folk går ned med stress og andre lignende symptomer. Dette er ikke en behagelig tanke og er derfor muligvis hvorfor folk er begyndt at sætte mere fokus indad. Det er helt essentielt a...

read more
  • (0)

Få hele familien med på en sund livsstil

Hvem siger, at sundhed ikke også kan være sjovt? En sund livsstil handler om at spise sundt og varieret og dyrke regelmæssig motion. Men sundhed behøver ikke at være lig med kedelige timer på et løbebå...

read more
  • (0)

Sådan vedligeholder du en sund livsstil i en travl hverdag

Er du en af dem, der gerne vil have en sund livsstil i hverdagen, men har svært ved at få det sunde liv til at hænge sammen med en travl hverdag med mange forskellige aktiviteter? Det kan ofte være svært at få tid til det hele, når der både skal være...

read more
  • (0)