Kommer du meget i et fitnesscenter eller i kredse der går meget op i deres træning, så har du sikkert hørt tale om pre-workout. Men hvad er det helt præcist og hvad gør det godt for? Læs videre her og lær alt der er værd at vide om dette kosttilskud, der også går under forkortelsen PWO.

PWO er et pulver, der blandes til en drik, som du drikker lige inden du går i gang med din træning. Som oftest styrketræning af den hårdere art. Drikken indeholder en samling af næringsstoffer, skal er beregnet på at give dig et ekstra boost, så du kan give den ekstra gas til træningen uden at føle dig udmattet.

Hvad indeholder pre-workout?

Det er lidt forskelligt hvad de enkelte mærker af PWO indeholder af stoffer. Typisk er der tale om koffein, som også kender fra kaffe, cola og diverse energidrikke. Herudover er det ofte aminosyren kaldet beta-alanin, som efter sigende skulle mindske følelsen af at musklerne syrer til under hård træning. Herudover indeholder PWO også kreatin og en række vitaminer.

Hvem er PWO beregnet til?

Pre-workout er designet til dem, der kan lide at træne hårdt. Dem der allerede har optimeret deres træning gennem øvelse og gennem et godt styrketræningsprogram. Med andre ord er det et produkt for fitness-aficionadoen, der vil have alt, der kan være med til at optimere hans eller hendes styrketræning.

Man snakker om at pre-workout også har en placebo-effekt. Med andre ord er der ikke noget der definitivt viser at man får en reel effekt af at indtage dette stof. Mange er uenige i dette og mener at opleve den ønskede effekt. Så tag alle anbefalinger eller det modsatte med et gran salt og lav din egen test af PWO i forbindelse med din træning, og se om du mærker en effekt ved at drikke produktet inden du begynder træningen.

Hvornår skal kosttilskuddet indtages?

Det optimale tidspunkt at drikke sin PWO-drik er cirka en halv time til tre kvarter før man påbegynder træningen. Dette giver kroppen tid til at absorbere de stoffer, der er indeholdt i produktet.

Er der bivirkninger?

Nogle mennesker hat oplevet at stoffet beta-alanin kan give rødme og en prikkende følelse i huden. Dette er dog ganske harmløs og altså udelukkende en generende følelse, der er forbigående.

Hvilke alternativer findes der til PWO?

Er du ikke tryg ved at drikke pre-workout, men vil du alligevel gerne opleve den samme effekt som produktet giver under din træning? Ifølge magasinet Aktiv Træning, kan du erstatte PWO med ren kreatin, en stor kop kaffe og en lille proteinshake, mens du hører Eye of the Tiger og tænker på Rocky i en grå træningsdragt.

Konklusionen må være at der er delte meninger om effekten ved at indtage pre-workout. Men da der så godt som ingen birvirkninger er ved PWO, og da prisen ikke er skræmmende, så kan selv en placebo-effekt være god, hvis du gerne vil føle det boost der skal til for at yde noget ekstra undervægtene eller i maskinerne i dit lokale fitnesscenter.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *