genefri

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der har en mere inaktiv hverdag, end hvad godt er. Og faktisk er det ikke kun vores aktivitetsniveau, der ligger ganske lavt, det samme gør den måde, som vi behandler vores krop på generelt blandt andet under arbejde. Mange sidder nemlig i jobs som ikke blot er stillesiddende, men som også er ergonomisk forkerte. Her er der isæt tale om dem, som arbejder på et kontor foran en computer, hvor man ofte sidder i den samme stilling flere timer i træk hver dag. Det er nogen, der kan give store gener og smerter i kroppen, og på sigt er det også noget, der kan blive til kroniske smerter.

Når skaden først er sket, kan akupunktur være med til at lindre gener

Mange er derfor begyndt at ty til de gavnlige effekter, som der har vist sig at være ved akupunktur. Her kan de meget små nåle løsne op i kroppen de steder, hvor der opleves smerter. Og når der er tale om dem, som arbejder foran en computer på et kontor, er det ikke mærkværdigt at det især er skuldrene, nakken og ryggen, der lider meget stor overlast. Den foroverbøjede stilling er nemlig hårdt for kroppen, og ofte er det den man får sat sig i og som i første omgang også synes mest behagelig, når man begynder at taste løs på sin computer. Heldigvis findes der nogle løsninger, der kan være med til at både forebygge og mindske sådanne gener, således man ikke er tvunget til at bruge akupunktur oftere, end hvad der anbefales.

Benyt dig af en bærbar

Her er der først og fremmest tale om, at kan man anskaffe sig en bærbar, så man bliver mere mobil. Og her er svaret heldigvis ja. De forskellige computere er nemlig opbygget på rigtig mange forskellige måder, og det betyder, at det for eksempel er muligt at få en, der er designet således, at du bevæger dine arme, hænder og fingre mere, end hvad man normalt gør. Det betyder, at du får noget mere aktivitet ind i de dele af din krop, lige såvel som du ikke blot foretager dig de samme bevægelser flere gange dagligt. Det er sundt for dine arme, hænder og fingre.

Få din computer op i højden og skift dine egne stillinger jævnligt

Derudover kan du købe diverse standere, der søger for, at din bærbar kommer op i mere passende højde fra bordet. Det betyder, at du slipper for at sidde og bukke nakken ned ad for at følge med i, hvad der sker på skærmen, og i stedet kan du kigge lige ud. Det er en meget mere sund stilling, og den kan være med til at afhjælpe gener i nakken. Sidst men ikke mindst er det en fordel at investere i et hæve-sænke-bord. Md et sådan er det muligt for dig at arbejde oprejst og på den måde skifte mellem forskellige stillinger i løbet af din arbejdsdag. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *