5 måneder siden |  0 comments  |  Hverdagen

Er du en af dem, der gerne vil have en sund livsstil i hverdagen, men har svært ved at få det sunde liv til at hænge sammen med en travl hverdag med mange forskellige aktiviteter? Det kan ofte være svært at få tid til det hele, når der både skal være tid til arbejde, venner og motion. Her har vi derfor samlet et par tips til, hvordan du vedligeholder en sund livsstil i den travle hverdag.


Få overblik over din kost med en madplan


For at have en sund livsstil er kosten et af de mest afgørende punkter. Et godt sted at starte er derfor ved at få overblik over din kost. Det kan du gøre ved at lægge en madplan, hvor du planlægger maden for en uge ad gangen.

Der er mange gode fordele ved at lægge en madplan. Først og fremmest skal du ikke stå med spørgsmålet om aftensmad hver aften, men ved på forhånd hvad der skal laves.

Det gør at det er nemmere at tage de sunde løsninger, når du ikke skal tage en beslutning om hvad der skal laves, men det i stedet er planlagt på forhånd.

Når du lægger en madplan, kan du samtidig nemmere kombinere, hvis du ønsker en special kost. Det kan fx være hvis du kun spiser glutenfri mad eller på andre måder har specielle ønsker til din kost.


Skab gode motionsvaner


Sammen med kosten er motion et vigtigt punkt, når det handler om en sund livsstil. Derfor gælder det ligeledes om at skabe nogle gode motionsvaner for at få en sund livsstil op at køre.

Når du skal i gang med nye motionsvaner, er det en god idé at lægge en plan, hvor du kommer stille og roligt i gang. Du kan finde mange programmer online, der kan hjælpe dig med et tilrettelægge den sunde livsstil.

Så gælder det blot om at holde motivationen oppe. Det kan du fx gøre ved at købe noget ekstra godt udstyr og nogle lækre håndklæder, for at gøre lidt ekstra ud af træningen..


Sæt et mål for den sunde livsstil


For at holde motivationen omkring den sunde livsstil oppe, er det en fordel at sætte et mål for den sunde livsstil, så du har noget at gå efter med den sunde livsstil.

Når du skal sætte et mål for den sunde livsstil, er du nødt til at tænke over, hvorfor du gerne vil have fokus på en sund livsstil og det vil gøre det nemmere at holde motivationen oppe.

Du kan sætte mange forskellige mål for den sunde livsstil, det handler mest om at tænke over hvorfor det sunde betyder meget for dig. Det kan fx være du gerne vil tabe dig, holde vægten eller komme i bedre form.

Det kan også være du har et mål om at sænke dit blodtryk eller på andre måder gerne vil ændre din sundhed. Når du har sat et mål, er det vigtig løbende at holde øje med om du forbedrer dig. Du kan fx købe en Omron blodtryksmåler, så du løbende kan holde øje med om dit blodtryk holder sig inden for de rigtige tal.

Men et mål kan også være fx at spise max antal gram slik om ugen, for at holde motivationen oppe på den måde.


Giv plads til en snydedag


Når du har fokus på en sund livsstil, er det vigtigt at der stadig er plads til en snydedag indimellem. Hvis der slet ikke er plads til en enkelt dag med ekstra god mad og dessert ender du nemt med at køre død i den sunde livsstil.

Derfor er det vigtigt at der også er plads til at tage en enkelt snydedag en gang imellem. Der skal selvfølgelig ikke være for mange af dem. Men der sker ikke noget ved en enkelt snydedag her og der.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Pas på børnenes ryg – vælg en ordentlig skoletaske

Rygproblemer hos børn ses knap så hyppigt, som det gør hos voksne. Men antallet af børn med rygsmerter er stigende. Mere end 700.000 danskere lider i dag af rygproblemer og en ny forskning viser, at vi allerede bliver ramt i en tidligere alder, end v...

read more
  • (0)

Har du problemer med ryggen som følge af dårlig siddestilling?

Der er – desværre – rigtig mange danskere, der oplever, at de får problemer med ryggen, fordi de har en dårlig og ukomfortabel siddestilling, når de sidder i deres kontorstol foran skrivebordet – og det er bestemt ikke ligefrem noget, der bærer posit...

read more
  • (0)

Bækkenbundstræning burde være en del af enhver kvindes hverdag

Bækkenbundstræning er ikke kun godt til at holde på vandet efter en fødsel. Alle kvinder, både med og uden børn, burde gøre det til en del af deres daglige rutine at lave bækkenbundsøvelser. Det er nemlig også rigtig godt for sexlivet for både dig og...

read more
  • (0)